vineri, 23 martie 2012

Alegeri

Stati linistiti ca nu voi vorbi despre politica.
Azi, la finalul saptamanii, sunt impacata cu alegerile mele.
Desi pe parcusul saptamanii am oscilat si m-am vaitat.

Am ales clasa pregatitoare. Am ales sa dam copila la scoala 10, desi tot timpul am cam vrut la 12. Am ales sa fug repede sa o iau de la activitati si sa mergem in parc dupa. Am ales sa le fac cum vreau eu nu cum vor altii. Si chiar daca ma plang, azi sunt multumita cu alegerile mele.

Luni am avut o zi foarte agitata - se apropia faza 2 de inscriere la scoala si noi nu luasem o decizie. Asa nervi va asigur ca nu am mai avut de mult. Seara insa cand m-am intalnit cu Andra si am fost in parc mi-am dat seama ca m-am agitat degeaba. Sigur copilul va merge la o scoala. De asemenea, sigur copilul e destept si se va adapta la ce va urma. Si NOI vom avea grija sa-i fie bine. Totusi toata aceasta agitatie mi-a adus aminte de vremea copilarie - de prima invatatoare si de a doua. De doamna diriginta si de prietenii dragi din generala. Acei ani mi-au daruit prieteni dragi. Imi doresc ca experienta fetei mele la scoala sa fie macar la fel de placuta ca a mea. Nu am cautat invatatoare. Initial, prin decembrie 2011 am vorbit cu o doamna invatatoare, dar la inceputul anului cand au inceput sa se publice metodologiile pentru inscrierea la scoala, respectiva doamna nu mai lua clasa pregatitoare. Am ales clasa pregatitoare pentru inca un an de joaca, pentru copil, pentru noi, pentru bunici. Toate aceste alegeri se ascund cateodata sub semnul intrebarii - aleg bine? Marturisesc ca ieri cand am fost sa o inscriu tremuram de emotie. O constientizam si nu puteam sa o indepartez. Am crescut. Cand au trecut 6 ani?

Saptamana asta a fost aglomerata. Iar weekendul se prezinta cam la fel. Se da ora inainte si de marti incolo o sa si apreciez. Luni probabil imi va fi greu, desi conform cu "cine se scoala de dimineata departe ajunge" incerc sa fiu matinala. Imi iese in 3 zile din 5. Vremea asta insa ajuta.

Revenind, la povestire am ales de curand sa invete si Andra engleza. Bineinteles puteam sa ne ocupam noi de asta, dar mai mult de niste joculete in masina nu am reusit sa facem. Asa ca atunci cand m-a sunat un parinte al unei colege de-a Andrei de la gradi sa ma intrebe daca vreau sa particip am zis "Da". Marti si joi avem engleza. Pana acum joi aveam balet. Vorbeste la balet sa vezi cand se poate schimba. La fix! Tocmai se eliberase un loc intr-una din grupele ce vin Luni-Miercuri. Yuhu, am rezolvat si cu baletul. Acum informam copilul ca pictura pica ... Copilul nu e de acord. "Bine, mai venim si vineri la pictura, dar doar in martie". Si uite asa toata saptamana are diverse activitati. E complicat sa stii ca in fiecare seara ai ceva de facut. Dar sunt convinsa ca vom regasi echilibrul dupa cateva saptamani. Saptamana asta a fost ok. Am pastrat ceva si pentru weekend, sa nu cumva sa ne plictisim.

Din toate astea ghiciti cine iese obosit...

Voi ce activitati faceti? Cum va tineti copilul ocupat? Sau cum va tine copilul ocupat?
Ce decizii dificile ati luat lately?

Eu va spun ca mai am pe lista balaceala la piscina si mersul cu bicla si cu rolele.
Astea fac bine oricui si ne bucuram si noi de miscare.

Va doresc un we frumos si sa va adaptati cu bine la ora de vara.