vineri, 8 iulie 2011

Zapa sau cum m-am legat la cap fara sa ma doara

Ieri am avut o zi ciudata. Am trecut din stare in stare - de la nervii de dimineata deoarece nu reuseam sa ma inteleg cu copila pe tema planului pentru zilele in curs, de la uitat cu totul despre sedinta de la birou pana la entuziasmul cumparaturilor :).

Acum vreo 2 ani informam pe toata lumea ca nu vreau animale de companie in casa. Sa nu cumva sa-i vina cuiva vreo idee sa-i ia fetei vreun pet - mic si dragalas.
Eu, cand stateam la mama, am avut tot felul de animale, care mai de care mai dragalas - de mentionat arici si sarpe - acestia au fost mai ciudati. Favoritul a fost Mark, un ciobanesc german foarte frumos si destept. Cred ca a fost si cel de care m-am atasat cel mai mult si cu siguranta cand vom avea curte la casa vom avea si catel.

Promisiunile de cadou pentru acest an, cu ocazia frumuselei varste de 5 ani, au fost ca vom primi in casa un prieten mic (NU hamster) si acvatic. Asa ca aseara am mers la magazin sa ne luam un acvariu, stiind ca vom primi doi pesti de la o cunostinta. Eu credeam ca voi primi 2 pesti beta. Simplu de gestionat. Merge sa stea si in bol (asa am auzit) si nu necesita bule.

Ma duc la magazin aproape de ora de inchidere sa luam o casa pentru acesti pesti si poate si niste prieteni, fara sa ma documentez in prealabil. Acolo am aflat ca beta nu socializeaza si e si singuratic. Si mai mult, cele mai amuzante au fost broscutele testoase. Deci, cumparam casa pentru doua broscute si un bol pentru pestii cadou.

Asa, acum unde amplasam noi acesta noua casa si cat de mare sa fie? Sun un prieten sot sa-l intreb cat de mare cumparam acvariul. Raspunsul a fost: "pai nu mare, cat un laptop".
Acvariu cu tot inclus parea prea mare asa ca am mers pe o varianta simpla, clasicul acvariu (care cred ca e doar foarte putin mai mic). Aici cred ca am gresit, cred ca trebuia sa-l iau pe cel gata echipat.
Apoi am mers sa luam niste decoratiuni - pietricele de pus pe fundul acvariului, un coral, o anemona, o insula plutitoare. Am luat si filtru, desi nu le trebuie broscutelor, dar sper sa-mi dea mai mult timp intre 2 schimbari de apa. Am ales si niste mancare in cutie netrasparenta sa nu vad uscaciunile (seamana cu niste miriapozi). Am luat pesti si creveti deshidratati, si azi am completat cu mancare pentru broscute mai mici, caci s-au cam luptat cu pestii.
Si cand eram gata de plecare mi-am adus aminte ca tot vom primi pesti... deci trebuia sa iau si un vas pentru ei si mancare. Asa ca am mai achizitionat un acvariu mic (sa fie stabil) si mancare.
Cu ultimele instructiuni despre cum le pregatesc casa si cu securitatea pe urma bombanind ca s-a inchis magazinul, am pornit spre casa, la distractie.

Fata a carat cu drag broscutele si eu am mers atent sa nu le zgaltai. Am oprit sa luam si pestii si am mers spre casa sa pregatim locul pentru noii prieteni. Cand am vazut cat de mici sunt pestii si afland ca nu e beta i-am lasat in borcanul in care i-am primit :d.

Si am inceput sa pregatesc casa: clateste acvariul, clateste pietrele de decor si decoratiunile cumparate, sterilizeaza pietrele si scoicile ce le aveam prin casa sa nu cumva sa punem vreun microbel. Impreuna am reusit sa pregatim casuta frumoasa.
Am adus si broscutele si gata. Sa le dam ceva sa pape. Mancarea a fost putim cam mare pentru ele - pesti si creveti deshidratati, dar era haios sa vezi cum se duce si tot mananca broscuta dintr-un peste.
Am mai pus 2 bidoane de apa la statut sa completez apa in cateva zile.

Acum urmeaza sa citesc despre prietenii noi si sa pregatesc si casa pentru pesti. Deoarece acvariul luat e prea mare pentru 2 pesti mici mici, si ei necesita bule, o sa pregatesc acvariul si o sa mai iau si cativa pesti prieteni noi si plante de acvariu, sa fie mai animat. Sau as putea sa-i dau la broscute (mai simplu si mai ieftin) :)). Ce ziceti?

Cam asa arata...









Si uite cum am facut pe placul fetei si avem prieteni noi.
Imi doresc o colaborare frumoasa si armonioasa cu noii prieteni.