marți, 30 martie 2010

Update - Podul

...de piatra s-a daramat.

L-am bifat. Nu din picioare, dar ma voi antrena :).
Aseara am ajuns acasa si am zis sa incerc, eram oarecum "incalzita" si am reusit.
Am fost foarte bucuroasa, dar se pare ca nu aveam de ce. It's not such a big deal.
Sotul meu mi-a aratat cum poate face el podul fara nici o incalzire... ce sa zic :P.

Mda, data viitoare imi aleg ceva mai complicat.
Sa-mi pun picioarele dupa cap. Stiu pe cineva care poate.

miercuri, 24 martie 2010

Podul - New challenge

Acum am alta tema de gandire pentru voi.
Incalziti-va putin spatele, antrenati putin muschii spatelui si faceti podul.
NU, NU din picioare! Acest exercitiu este pentru avansati. Noi de abia suntem la inceput.

Ne intindem pe spate, punem talpile pe podea, mainile le ducem inspre cap, si punem palmele in spatele umerilor (cu degetele inspre umar). Acum ridicam fundul si capul, impingand in maini si picioare.

Mai usor este cosuletul, pe care il puteti exersa inainte de a incerca podul. Stati pe burta si prindeti gleznele cu mainile si arcuiti-va. I se mai spune si barcuta.
O sa incerc sa exemplific cu poze.

Multa bafta!

Abandon

Si pentru ce?
Pentru o cana cu inghetata :d, o felie mare de tort (cu blat facut in casa), o cana de cola si niste bomboane.
Toate astea m-au facut sa pierd premiul mult ravnit. Tocmai facusem o schimbare - masajul cu pietre il dadusem pe o bicicleta pliabila (ieftina, cam cat 2 masaje). Crescusem miza, crezand ca-mi va fi simplu sa mai rezist 2 saptamani.
Dar nu a fost sa fie ...
Sa stiti totusi ca am ramas setata pe fara zahar "comercial", deci nu a fost abandon total.

marți, 16 martie 2010

Alte bloguri

Citesc blogurile unor mamici, ai caror copii sunt inca bebelusi - licurici si bobdeorez.
Si asa tare imi place sa le citesc ...

Eu nu am scris etapele evolutiei printesei mele. Probabil cand voi avea nepoti voi ajunge ca mama care si acum se lauda cu tot felul de lucruri pe care le faceam sau le spuneam eu si sora mea, si vorbeste cu atata drag chiar si despre cum am cazut eu pe scari, de doua ori!

Nu mi se parea asa important atunci cand se intamplau sa le notez, ci mult mai important mi se parea sa le savurez. Si sa ma bucur de ea, bebelusa mea.
Stiu si nu o sa uit ca primul cuvant articulat a fost tata, de fapt un "tatatatatatata" lung la 6 luni. A inceput sa vorbeasca devreme, caci este vorbareata. Cred ca asta este informatia genetica venita de la mine, plus placerea ei de a face acrobatii. In rest, noroc cu tatal ei :).

Revenind la bloguri - imi place sa citesc despre ce mai fac mamicile si cum s-au mai distrat cu bebelusii lor. Nu mai zic ca ma mai si intalnesc cu Vlad, si cand il tin in brate fata mea (mare de acum) e putin geloasa.

Va multumesc ca povestiti acolo despre viata voastra frumoasa, si va doresc sa va bucurati de aceste momente unice. Caci poate va mai veni si un al doilea, al treilea copil, dar nimic nu se va compara cu primul dintisor, prima masa cu carnita, sau prima strangere in brate.

La plimbare, ca-i frumos afara!

vineri, 12 martie 2010

Update - Fara zahar

Dupa 10 zile de fara zahar "comercial" si fast food sunt bine.
Nu am dat fuga la cofetarie sa ma indop cu dulciuri, mai mult, am reusit sa rezist destul de bine ispitelor.
Am avut o zi mai grea - marti, cand am mancat mucenici ..buni, buni, buni, doar 3 (2 marti si unul miercuri dim), dar i-as fi mancat pe toti, de fapt cred ca as fi mancat orice.
In rest am reusit sa rezist prajiturilor delicioase si bomboanelor primite in dar de 8 Martie, am refuzat niste felii de tort in vizite si tot asa.
Nu am renuntat la o unitate de zahar din cafeaua de la birou (de fapt 2 sau 3 pe zi). NU pot, e jalnica fara! Eu beau cafea cu lapte, fara zahar, dar cafeaua de la birou nu merge, nu aluneca fara acea unitate de zahar.

Din pacate miscare am facut foarte putina, dar o data cu venirea primaverii sper sa se schimbe asta.

Am avut cativa parteneri, ce s-au inscris prin viu grai, care doar ma sustin din umbra abandonand provocarea. Oricum e un inceput :P.

In cazul in care de abia acum cititi postul cu provocarea, oricand e un moment bun sa incepeti. Va invit in hora (nu e ideea mea, dar am adoptat-o).

Bafta!

miercuri, 10 martie 2010

Din ciclul cele mai tari inventii ce ne simplifica viata - masina de spalat automata

Tragedie - s-a stricat.
S-a spart rama de la usa si sambata a cazut de tot. Bine ca nu s-a spart si geamul :).
Bineinteles ca am ajuns sa ma impacientez in ultima clipa.
Si ieri am luat toate site-urile de reparatii si am sunat cautand sa-mi rezolv problema. Din pacate cei 3 care au zis ca ma pot ajuta nu m-au sunat inapoi, si azi i-am cautat eu.
Cei mai ieftini si cei cu care am mai lucrat au o conditie idioata - trebuie sa mergi la ei sa dai avans si sunt singurii care-mi pot da doar rama si nu trebuie sa iau toata usa. Dar pentru asta trebuie sa ma duc aproape de casa intre orele 14-17, sa dau avans 15RON. Pai asta e chiar bataie de joc. Am zis ca le fac plata integral online - nimic.
Probabil insa voi face o inginerie, ca decat sa dau 240Ron pe toata usa mai bine ma gandesc cum sa merg la ei intre orele indicate.
Cel mai simplu cred ca-mi cumpar una noua!

O alta inventie, nu chiar casnica, ce merita amintita este scutecul de unica folosinta (pampers, happy, bella).

Robotul de bucatarie e tare cand citesti prospectul, vezi pozele, dar cand trebuie sa-l spal ... mai bine nu-l mai folosesc :d.

Va las pe voi sa-mi spuneti ce va simplifica viata de zi cu zi.

marți, 2 martie 2010

Tema pentru luna ce urmeaza / leapsa

Am vazut acum o saptamana un buzz si acolo era indicat un filmulet pe youtube cu o domnisoara care prezinta diferite exercitii de facut acasa, pentru un look de invidiat, intr-un timp scurt folosind putine lucruri ajutatoare.
Toate reprizele de workout necesita o conditie fizica excelenta, dar uitandu-ma la ele m-a apucat nostalgia.
Acum multi ani era o perioada in care toate exercitiile prezentate pe care le-am vazut erau floare la ureche. Era pe vremea cand sa fac flotari sau tractiuni era o simpla joaca. Acum cred ca imi sunt suficiente 3 sarituri cu genunchii la piept sa-mi dau duhul pe podea si sa-mi bata vecinul in teava ca i se misca lustra.
Dar uite ca domnisoara mi-a atras atentia ... si ma tot intorc la site-ul cu pricina sa vad cum s-a mai distrat. Prezinta exercitii intense cu putine repetari, cronometrat. Take a look!

In posturile ei vorbeste de o incercare - o luna fara zahar (e permisa mierea si zaharul din fructe, banui ca nu in cantitati industriale) si fara mancare de tip fast-food. In lumea asta a blogurilor se poarta leapsa ... si as da-o mai departe dar nu stiu daca e cineva interesat. Va rog sa va inscrieti la leapsa.
Leapsa pentru: o luna fara zahar "comercial" si fara fast-food si cu miscare (workout, bazin, alergare, biciclata).

Va voi tine la curent cu evolutia mea :).

p.s. un mic update - la finalul lunii voi merita un premiu, iar al meu premiu va fi o vizita la spa :d, un masaj cu pietre calde (asta nu inseamna ca stau la gard si cineva arunca cu pietre calde in mine :P).