joi, 28 ianuarie 2010

Slalom printre dorinte

Aseara, luand-o spre casa am intrebat-o pe fata mea daca vrea sa mearga la supermarket. Bineinteles ca a spus "Da", asa ca aseara am fost la supermarket.

De pe drum m-a anuntat ca ar avea nevoie de niste spumant de baie, pus intr-o sticla "dalmatian", este necesar sa facem bule atunci cand ne spalam pe cap.

Ajunsi la supermarket exact in dreptul intrarii e un stand cu bomboane, bombonele, acadele si alte minunatii. Am cedat repede si am cumparat o acadea in forma de inima.
Apoi am mers la cateva magazine, unde a fost cuminte, preocupata fiind cu acadeaua.

Mergand spre intrarea in supermarket am trecut pe langa niste fast-food-uri. Uitand putin de acadea, zice "Mami, as manca si altceva, ceva de aici", indicand spre fast-food-uri. I-am oferit niste biscuiti si am impins caruciorul mai departe.

Cand sa intram in supermarket, exact acolo trebuia sa fie stand-ul cu baloane in diferite forme si culori. "Vreau si eu un delfin din acela, albrastru, nu, roz. Haide mami, te rog. Kitty deja s-a desumflat si nu mai sta. Te rog...". Kitty este un balon pe care l-am luat cu alta vizita la supermarket, acum vreo 2 saptamani. Incerc sa-i explic ca nu se poate, dar totusi verific pretul imensului balon in forma de delfin. Nu costa decat 35 Ron. Prea mult, cred eu. Plus ca asta insemna ca in urmatoarele zile sa-l luam cu noi peste tot. So, no way!

Imping cosul mai departe explicand ca e prea scump delfinul. Ne invartim putin si ce se gandeste ea "Mami, poti sa-mi iei unul la fel de mic ce cel cu kitty." Dar am gasit cu ce sa inlocuiesc :d. "Nu ar fi mai bine sa luam o punga de baloane? Si le umflam noi acasa. E mai amuzant, ce zici?" "Daaaaa, dar sa fie roz!". Bineinteles ca a trebuit sa ghidez cosul catre locul cu baloane. Acolo alegem intr-un final niste baloane de modelat.
Baloanele sunt la un loc cu accesoriile pentru o petrecere de copii frumoasa - paharute, farfuriute si alte lucruri cu diverse personaje Disney. Urmatorul pe lista a fost un castron in forma de inimioara cu 'Barbie'. Mic, scump si urat, dar avea roz, era in forma de inima si sa nu uitam de Barbie. Imi aduc aminte ca avem un castron cu barbie deja si il negociez cu o cescuta de ceai. Poate, poate, bem si noi niste ceai. "Ce zici de canuta aceea? E speciala de ceai. Dar tu nu prea bei ceai ...." Vine repede raspunsul "Ba da, mai beau, cu lingurita din cana cu broscuta. Dar o sa beau ceai direct din cescuta, fara pai si fara lingurita."
Si uite cum zboara alt item in cos.

Vine si tati. Ii explicam si lui cum am gasit baloane care se pot modela si au si instructiuni, de aceasta data cu siguranta catelul modelat va semana cu un catel :d. Si cum va bea ea ceai din canuta cu barbie.

Plecam impreuna mai departe. Si ma opresc sa-i iau periuta de dinti exact vis a vis de spumant. Eu il taiasem de pe lista, ea nu :d. "Ia uite il au si pe bucsa si pe rusty...., dar il luam pe dalmatian." M-am bucurat mult si am incercat sa-i zic sa ducem canuta inapoi. A fost de acord imediat, dar canuta a ramas in cos, sperand ca fata va bea ceai.

Trecem pe langa standul ce farduri. Si in timp ce eu adunam lucruri, ea deschidea testerele de fard si se desena pe maini. Mi s-a parut funny si am lasat-o :d. Bineinteles ca a avut acordul unui singur parinte.

Am mers spre zona cu mancare, unde a fugit repede spre frigiderul cu inghetata. Am cumparat, dar mai asteptam sa treaca gatul.
Apoi am vizitat pestii vii si cei inghetati. Si apoi acasa.

Acasa pe cand parcam incep alte rugaminti "Mami, pana faci laptele ma uit si eu la berry, te rog, te rog, pana faci laptele." Intai a fost nu, care sus s-a trasnformat intr-un da, cu conditia sa doarma singura la ea in camera.

Si am terminat cu dorintele aseara. Ele nu au fost multe, dar adaugand rugamintile, au reusit sa ma zapaceasca. Ea a mai adaugat itemuri in cos, dar ne-am prins la timp sa le indepartam. Discutiile au fost mai multe, dar am reusit sa nu cumparam tot magazinul. Si asta pentru ca nu am trecut pe la jucarii :).

De dimineata, in masina a venit cea mai tare cerinta: "Mami, vreau si eu un delfin adevarat, sa inot cu delfinul." Am inteles catel si pisica, si chiar un ponei as aceepta (eu), dar delfin ... "Mami, dar noi nu avem mare, deci nu putem avea delfin". Sta si se gandeste putin... "Bine, dar cand mergem la mare inotam cu ei, vreau sa inot cu un delfin. Macar cu cel de plus." Deja m-am linistit. "Bine, cautam delfinul de plus si inoti, dar va fi greu ca se scufunda." "Il ajut eu caci am casca si ochelati si fac asa (gesticuleaza ca si cum ar sari delfinul peste valuri) si-l ajut." "Bine" "Putem sa mergem sa inotam cu delfinii diseara?". Si discutia a continuat cu explicatiile mele ca putem inota cu delfinii dar undeva departe, in America :d. Ea o tot tinea sa mergem diseara. Am incercat sa o multumesc cu un inot cu delfinul de plus, in cada diseara, dar despre asta in episodul urmator.

luni, 18 ianuarie 2010

Lectie

Cum sa-ti determini copilul sa faca cum zici tu: acum sa manance, acum sa vina la tine, acum sa se lase imbracat si sa stranga jucariile.
Tu, ca parinte stii cel mai bine ordinea lucrurilor si ce ar trebui sa faca copilul tau acum, nu-i asa?

NU cred ca e asa, dar inca nu am avut rabdare sa citesc cartile care te invata cum sa te descurci cu copilul dupa varsta de 3 ani. Si nici nu merge sa-l lasi dupa cum crede el de cuviinta, caci va manca pranzul la 5 dupa ce vede cateva desene.

Si cum copilul prinde repede ticurile tale verbale si gestica, incearca sa te dezveti de vorbele rele si gesturile aiurea.

Si acum sa revenim la o mica lectie pe care ne-a dat-o copilul de numai 3 ani si jumatate.

Noi ii tot spunem, ca mami si cu tati stiu cel mai bine, si copilul a retinut.
Ieri in timp ce manca ne prezinta cateva figuri invatate la balet. Si le spunea si denumirile: avion, lebada si inca una al carei nume nu l-am inteles. Si o intreb cum se numeste, o pun sa repete. Si ea imi zice "Dar mami, tu STII.".

Parintii nu le stiu pe toate, doar ca asta e impresia lor :d. Si probabil asta vine de la parintii lor, caci si ei la randul lor au fost invatati ca parintii le stiu pe toate. Mai ales stiu ce-i mai bine pentru tine, copilul lor.

Deci cum ii explic copilului ca nu e bine sa bea apa din cada, ca nu e bine sa manance zapada (desi putina zapada proaspat cernuta nu face rau nimanui), ca nu e bine sa bage degetul in gura dupa ce a desenat pe geamul autobuzului un smiley face?

joi, 14 ianuarie 2010

Pentru binele tau...

nu te uita la blogurile despre mancare cu stomacul gol.
Sau cand tii regim. Cand ambele coincid si gresesti, te-ai ars.

Si acum - tanana - iata ce m-a chinuit pe mine in aceasta dimineata.
Cand voi afla ce inseamna half-half poate o sa fac si eu :d. Pare simplu, dar iti trebuie multa rabdare pana ajungi sa degusti deliciosul rezultat. Oricum cred ca merita.

Si a mai fost si asta, dar acum paleste in fata retetei de mai sus.

Enjoy!

miercuri, 13 ianuarie 2010

O viata plina

Am o viata plina.
Plina de rasete de copil, de zambete, de dragoste, de prieteni si de copiii lor, de parinti si de a lor atentie, de altruismul lor si de dorul lor de copii, de peisaje frumoase si dor de mare.

Dar in acelasi timp e plina de claxoane, de telefoane, de lucruri facute pe fuga, de fast-food, de oameni indiferenti si nervi.
Deocamdata balanta inclina spre partea pozitiva.

Let's keep it that way!

vineri, 8 ianuarie 2010

Alt item pe lista de TODO pt acest an, alt post

Cineva ne spunea acum cativa ani intr=o dimineata: "Trezirea, banii nu se fac dormind!" in timp ce noi tot dadeam snooze pentru a mai fura cateva minute de somn.
Anii au trecut si tot mai greu ne trezim dimineata.
Si imi tot propun sa incep ziua devreme dar degeaba. Ce-i drept foarte rar ma culc la 10 (si unii au nevoie de mai mult somn).

Problema e ca tot eu sufar. Ajung tarziu la birou, plec mai tarziu, ajungem tarziu acasa si ne culcam tarziu, caci procedurile de seara dureaza. Si uite asa ne tot invartim.
Vacanta trebuia sa ne aduca odihna. Si cand esti odihnit e simplu sa te trezesti dimineata, nu? Dar nu, ca daca nu ne e somn seara - mai vedem o dezbatere, mai vedem un serial, mai citim un articol si uite asa ... ne culcam tarziu.

Ce bine ca am blog, am si eu unde sa ma plang :)). Dar planul e sa schimbam obiceiurile proaste, si aici inregistram schimbarile. Asa ca de luni ajung devreme!

Mai vorbim luni despre asta :d.

joi, 7 ianuarie 2010

Putin si des

Toata ziua buna ziua mananc. Am treaba sau nu am, eu trebuie sa mananc. Putin si des.
Problema mea e putinul, el depinde de om, "des" nu imi face probleme.
De dimineata am avut pachet - biscuitei (in diferite forme, deliciosi, gatiti in casa cu faina integrala bio impreuna cu balerina mea), si iaurt si niste carnita pentru pranz.

Nu a trecut mult pana am dat gata biscuitii si iaurtul.
Apoi la 1 mancam de pranz si luam pentru dupa amiaza si un foetaj :P, uitand de fructe.
Pe la 3 si juma mancam o portocala, pe la 5 un sweetie. Foetajul inca zace langa mine, dar nu cred ca-l crut.

Inainte macar imparteam. Stateam intre oameni care imparteau, rupeau de la gura si pentru tine o bucatica. Ufff, ce dor imi e de ei :(! Ei se gandeau la mine, sa nu cumva sa nu mai intru in rochia de la Mosu cand merg la nunta.

Trebuie sa fac putina ordine in alimentatie, sau sa mananc doar ce imi iau pachet. Sau sa nu imi mai iau pachet asa complet - cu gustari de toate tipurile.

Punem pe lista de TODO-uri, sa facem ordine la masa, sa mancam cu cap, cat mai sanatos pentru organism.

miercuri, 6 ianuarie 2010

Dupa vacanta

La multi ani!

Sa aveti un an sanatos, fericit, bucuros, norocos, plin de realizari, echilibru in toate si multaaaaaaa dragoste.
Desi poate debutul nu a fost extraordinar - nu ati participat la o super petrecere, nu ati parasit domiciliul sau ati baut prea mult, stiu ca aveti multe planuri.
Sa le indepliniti pe toate va doresc!

In ultimul post faceam un plan pentru vacanta si va spun ca aproape m-am tinut de el. Am ajuns la patinoar de 3 ori, in detrimentul piscinei :d. Am fost in vizite, am primit musafiri, am facut pregatiri chiar si dupa ce au venit musafirii, dar una peste alta a fost frumos. Bineinteles era loc de mai bine.
A fost un Mos bogat, cu un brad foarte frumos. Sincer nu stiu cum a putut cara atatea :d.

Sper la anul sa fie macar la fel de bine :). Sa ne gaseasca Mosul sanatosi si cuminti.

Pentru Mosul am un mesaj, sa nu ne cauti acasa caci nu vom fi. Plecam cu toata familia (asta e un plan!).