marți, 15 decembrie 2009

Planul meu pentru vacanta

Ieri visam la zapada, si se pare ca cei ce se ocupa cu prognoza nu s-au incurcat. Si azi noapte a inceput ninsoarea. Si a nins, si a tot nins. Intai timid, apoi des, apoi viscolit, dar cu fulgi mari, ce te fac sa visezi la cabana de la munte si la vinul fiert de la baza partiei.

Din pacate nu am organizat o iesire la munte, dar visez la un last minute pentru cateva zile la zapada.
As incepe distractia chiar din acest we, dar nu depinde doar de mine. Planurile includ familia, si decizia se ia 50-50. In plus mai avem niste detalii de pus la punct - stiti voi.

Ne asteapta o vacanta in familie, presarata cu vizite la prietenii care vor ramane in oras. Sper sa plece necunoscutii din oras, sa ramana mai liber, sa ne putem plimba in voie pe strazile pustii si sper eu inzapezite. Si mai sper sa nu fie un maraton de vizite, ci fiecare sa fie bine primita.

Vreau sa mergem la patinoar, vreau sa mergem la piscina, vreau sa mergem la snowboard. Vreau sa ma colinde lumea. Vreau sa simt dragostea.

Va trebui sa fac putin curat si apoi sa ma ocup de cateva bucate.

Cum am facut si in ultimii 3 ani, pe 25 am invitat familia la noi. Sa nu se supere unii sau altii ca nu venim prima data la ei, sa avem timp sa ne bucuram de sarbatoare in tihna si sa fim cu totii. Bineinteles de masa nu ma ocup eu integral, desi mi-ar placea dar mereu raman fara timp pentru astfel de pregatiri. In plus eu nu sunt fan preparate specifice, deci nu o sa gasiti niciodata carnati, toba, caltabos, lebar, si lista e destul de lunga, facute de mine.

Anul asta vreau sa fac bradul mai devreme, in ziua de Ajun, sa nu il facem iar noaptea. Vreau sa mergem la colindat. Vrea ca ziua de Craciun sa ne gaseasca pregatiti, linistiti, odihniti si cu multe cadouri sub pom.
Imi plac cadourile inspirate, dar in acest an inspiratia a plecat. Sper insa sa am cate o idee sclipitoare pentru fiecare prieten aproape de sufletul meu.

Va doresc o vacanta placuta, in avans, sa aveti parte de toate ce le visati!
Sa vina vacanta cea mult asteptata! (Hang in there ca mai e un pic :D)

luni, 14 decembrie 2009

Si am dansat pana-n zori

Azi noapte a fost o petrecere de Craciun oferita in cinstea noastra de catre companie.
Si am dansat pe muzica veche si frumoasa. Au fost si cateva melodii contemporane, dar s-au lasat mult asteptate.
A fost frumos, si cei care nu au venit au ratat o distractie pe cinste.
A fost un fel de "repetitie" pentru o nunta de mult anuntata, la care vom participa la inceputul lunii februarie. Partea cu horele nu a avut insa repetitie - sa ne vad atunci cat de priceputi suntem :d.

Si uite asa am avut ocazia sa ne aducem aminte de melodiile pe care dansam in vreo tabara acum multi ani sau hai sa-i zic vreun dezmat din facultate (asta pentru participantii mai tineri :d).






Lumea stie sa se distreze :d.
Mi-a placut. Bravo.
Si bravo pentru organizare, cred ca anul asta o sa auzi numai lucruri bune. Multumim

vineri, 4 decembrie 2009

Stilul de viata sanatos

Daca ai timp sa te uiti la tv (asta daca ai tv) ai sa vezi din cand in cand mesaje ce promoveaza stilul de viata sanatos, de genul:
- pentru o viata sanatoasa trebuie sa faceti miscare cel putin 30min pe zi
- pentru o viata sanatoasa evitati consumul excesiv de sare si grasimi
- pentru o viata sanatoasa consumati cat mai multe legume si fructe (de asta nu sunt sigura).
Au uitat sa spuna ca nu trebuie sa te uiti la tv pentru o viata sanatoasa.

Un banc haios despre stilul acesta sanatos:
"Un mos si o baba, sot si sotie mor intr-un accident si ajung in Rai. Acolo ingerul de serviciu ii duce pe o plaja plina de palmieri si cu o casa de lemn si el spune; acum tot ce au de facut ei in Rai este sa stea acolo si sa se bucure de tot. Mosul se intoarce catre baba si ii zice:
− Vezi ce proasta ai fost? Puteam sa fim aici de 10 ani dar, nu... tu vroiai sa mancam sanatos!"

De ceva vreme mi-am schimbat obiceiurile. Imi doream sa alerg la un maraton si cred ca pentru o saptamana am reusit sa ma antrenez de 3 ori :d. Apoi am aflat ca mai bine pentru mine ar fi sa ma odihnesc si in loc sa alerg m-am odihnit. Si m-am odihnit nene. Si cum prind ocazia ma odihnesc.
Deja mi se pare greu sa urc 2 etaje.

Din dorinta de a avea un stil de viata sanatos si de a respecta recomandarea dr sa mananc "putin si des" am ajuns sa mananc toata ziua, buna ziua. Si ce este cel mai rau este ca ma gandesc la mancare des "ce mai mananc bun?" si uite asa se invart rotitele cand scanez raftul cu dulciuri de la magazinul din colt, sau aparatul cu snacksuri de la birou, sau vitrina cu prajituri de la cantina.
Dar asta nu inseamna un stil de viata sanatos!

Deci, trebuie sa ne intoarcem cu spatele la magazin / hiper-super-market si sa ne intoarcem cu fata la piata. Sa ne intoarcem cu fata la legumele din gradina si la fructele bune pline de vitamine si antioxidanti!

Acum dupa ce v-am tinut lectia despre cum trebuie sa ne hidratam pielea si sa o ingrijim pentru a avea o piele supla si frumoasa si peste 10 ani, sa nu credeti ca o sa va tin si lectia despre legume si fructe.
E prea mult pentru o zi, si nici nu sunt pregatita. Pentru ca trebuie sa refac topul legumelor extraordinare deoarece - varza, conopida si brocoli care erau in top trebuie sa le las la coada. Bineinteles asta nu e valabil si pentru voi, pentru ca ele sunt foarte sanatoase. Cu cat mai putin gatite cu atat mai bune. Ar fi bine sa aveti un furnizor cunoscut de legume si fructe (asta nu se aplica pentru fructele exotice).

O sa continui povestea despre sanatate, legume si fructe intr-un alt post.
Pana atunci ... wake up and smell the roses.

Timp pt tine

Ieri am ajuns acasa hotarata sa fac ceva cu mine.
De ceva vreme ma complac asa... ciufulita, neglijenta si mananc prea multe fainoase.

Am ajuns acasa hotarata sa schimb ceva, sa fac ceva sa ma ajute sa ma simt mai bine.
Dupa ce am terminat treburile: am mancat, am vorbit la telefon, am vazut un desen, am culcat printesa, am si citit ceva in timpul desenului; am inceput. Si desi m-am culcat tarziu nu am terminat.

Sunt o groaza de ritualuri de infrumusetare, pentru fiecare particica din corpul nostru - par, fata, gat & decolteu, maini,etc.

Cat de des aveti grija de ele? Cat de des respectati indicatiile cosmeticianei si urmati pasii meticulos, pentru ca si peste 10 ani sa aveti o piele de invidiat?

Eu fac asta din an in paste si numai cand ma gandesc la ele trec 5 minute :d si a disparut cheful.
Era o vreme cand aplicam o masca de par - home made, si faceam asta saptamanal. Wow, da, nici mie nu-mi vine sa cred :d. Poate candva torn aici reteta pentru masca magica.

Cum ar trebui sa avem grija de noi?
Mai jos cativa pasi de urmat zilnic :). Va rog sa adaugati comentariile voastre pentru a imbunatati programul, poate e cineva care chiar vrea sa fie frumoasa peste 10 ani.

Trezirea de dimineata, si pentru inviorare deschideti larg fereastra si executati cateva genoflexiuni, flotari si abdomene :))))). Bineinteles faceam misto, desi ele ar conta pentru o silueta de invidiat.

Mergem la dus unde folosim un gel de dus hidratant. Dupa dus urmeaza un episod de cremuire, mai ales in perioada rece nu trebuie sarit acesta pas. Acum ca ne-am dezmeticit putin, ne demachiem, apoi dam cu tonic si sa nu uitam de crema de zi. Despre machiaj nu va spun. Fiecare se aranjeaza cum poate si cum vede dimineata :).

Pe parcursul zilei ne hidratam, bem multa apa. Pentru amatorii de cafea - pentru fiecare ceasca de cafea consumati 2 cesti de apa.

Seara din nou dus. Inainte sau dupa dus, ne demachiem, dam cu tonic - pe fata si pe gat&decolteu. De data asta putem incerca si un scrub - atat pentru corp, cat si pentru fata (avem mai mult timp). Dupa dus bineinteles ne dam cu crema pe corp, poate si masam putin picioarele obosite. Revenim la fata - aplicam crema de noapte pentru fata pe fata si pe gat&decolteu. Dupa o anumita varsta (25) este un must gelul contur pentru ochi. Sa nu uitam si crema hidratanta pentru maini, alta decat cea pentru fata sau corp.
Ne periem pentru cateva minute parul, pentru a face un masaj scalpului si a activa circulatia.

Si acum daca inca nu dormiti in picioare, poate aveti timp sa cititi ceva sau sa vedeti vreun serial tv.

Cate din lucrurile scrise de mine mai sus le bifati voi zilnic?